Ontwerp: praktijk MindinLabour 2016 

Fotografie: Henny Drouven

PRAKTIJK MINDinLABOUR

Als je zwanger bent, is er een uitgebreid pakket aan professionele hulp: je wordt begeleid door een verloskundige of gynaecoloog, je kan verschillende zwangerschapscursussen volgen, bij bekkenklachten ga je naar een bekkentherapeut, en natuurlijk staat de kraamzorg voor je klaar na de bevalling. Laat die roze wolk maar komen!

 

Geen roze wolk?

Maar wat als er helemaal geen roze wolk is? Je zwangerschap anders loopt dan je dacht? Of die zogenaamde kraamtranen níet vanzelf opdrogen en je je anders voelt dan je had verwacht?

 

Drempel

Vaak is de drempel hoog om voor deze klachten hulp te zoeken: je zit er in deze fase van je leven niet echt op te wachten. Er gebeurt al zoveel. En waar moet je die hulp dan zoeken?

Toch is ermee blijven rondlopen ook niet echt een optie; niet alleen is het verre van fijn om je zo te voelen, het kan ook invloed hebben op je baby. 

 

Je hoeft geen diagnose post partum depressie te hebben om je emoties serieus te nemen. Het krijgen van een kind wordt niet voor niets een 'life changing event' genoemd: het kan diepe gevoelens losmaken. En soms is het goed stil te staan bij wat zo'n gebeurtenis in je oproept, en met je doet. 

 

Praktijk MindinLabour

Ik vind het belangrijk dat de zorg voor de psychische en emotionele kant van zwangerschap en bevalling net zo vanzelfsprekend en toegankelijk is als het volgen van een zwangerschapscursus of het bezoeken van een fysiotherapeut. 

Praktijk MindinLabour staat voor laagdrempelige, toegankelijke hulp. Opgezet vanuit een brede theoretische én praktijkgerichte basis in de psychologie en counselling, maar tegelijk gedreven door eigen ervaring. Daardoor kan ik me inleven in jouw verhaal, en je naast een begripvol luisterend oor ook een persoonlijke, resultaatgerichte aanpak bieden. Zodat je terug kan kijken op een intense, maar mooie gebeurtenis: de geboorte van je kind, en tegelijk de geboorte van een nieuwe versie van jezelf.